Sam Goyvaerts is een jonge ontwerper uit Antwerpen.

Na zijn opleiding Interieurvormgeving heeft Sam genoten van mooie opportuniteiten zoals werken
voor meubelgigant IKEA en crossover designstudio Pinkeye. Vervolgens heeft hij zijn kennis verrijkt met een Banaba VOMO
(Voortgezette Opleiding Meubel Ontwerp) in Mechelen.

Sam geloofd dat alles wat hij ontwerpt een product is van verenigde krachten, een bundeling van diverse observaties. Zo ziet hij zichzelf als een kleine, maar essentiële pion in een groter verhaal.

Bij de start van elk nieuw project, onderwerpt Sam de functie aan een grondig onderzoek.
Hierin worden verschuivingen in functionaliteit onderzocht, alsook nieuwe trends die zich ontwikkelen in onze samenleving.

Zo worden we bijvoorbeeld steeds mobieler. We verhuizen, nemen loopbaanonderbreking, jobhoppen en flexiwerken erop los. Heeft die bijzondere flexibiliteit ook een effect op design? Sam Goyvaerts is overtuigt van wel. Daarom ontwierp hij een eenvoudig modulair systeem, genoemd naar het Zweedse werkwoord veranderen: ändra. Het systeem zorgt ervoor dat een meubel mee kan groeien met de behoeftes van de gebruiker. Wil die niet langer op z’n eentje zitten op een stoel, dan kan er er een loveseat van gemaakt worden. Raakt die liefde op dreef, dan kan er zelfs nog wat plaats bijkomen voor een kindje. Verlaat het kind het ouderlijk nest kunnen deze 'extra' stukken meegegeven worden. Zo heeft hij of zij een eigen ändra om in te zetten waar er nood aan is. Ook binnen de project markt heeft dit modulaire ontwerp veel bestaansrecht. Retail zaken, grote bedrijven en trendy cafeetjes kunnen steeds hun interieur op de meest efficiënte manier invullen. Later zullen er ook nog nieuwe Parallelle ontwerpen volgen (zoals het onderstel) waardoor bijvoorbeeld nieuwe functies ingevuld kunnen worden (zoals verlichting, etc).

"Design is a plan for arranging elements in such a way as best to accomplish a particular purpose" - Charles Eames